logo

KIEZEN VOOR ZEKERHEID

ZINK- EN LOODWERK

Het zink- en loodwerk aan uw daken is zeer belangrijk. Vaak is gebrekkig onderhoud hiervan, of een defect hieraan, de oorzaak van verstoppingen en/of sluimerende lekkages. U kunt Dama Dakbedekkingen inschakelen voor vele werkzaamheden aan uw dakbedekking en zink- en loodwerk. Wij plaatsen nieuwe afdekkappen bij nieuwbouw, maar zijn er ook om de bestaande werken te repareren of vervangen indien nodig.

Voor de realisatie van nieuw zink- en loodwerk

Bent u bezig met een nieuwbouwproject en zoekt u een ervaren, kundige partij voor de realisatie van al uw zink- en loodwerk? Wij verzorgen het voor u. Omdat wij lid zijn van de branchevereniging VEBIDAK, weet u dat u met ons altijd kwaliteit in huis haalt. Temeer omdat wij werken met KOMO-gecertificeerde materialen van gerenommeerde merken.

De realisatie van nieuw zink- en loodwerk dient goed te gebeuren. Overal aan uw pand moet er sprake zijn van een goede afwatering om verstoppingen en daarmee overstromingen te voorkomen. Ook het loodwerk rondom schoorstenen moet door een specialist verzorgd worden, om ervoor te zorgen dat alles echt goed is afgedicht.

Onze ervaring in combinatie met gerenommeerde merken als Rheinzink zorgt ervoor dat wij elke project aankunnen. Wij hanteren altijd scherpe prijzen en dezelfde hoge kwaliteitsstandaard, of het nu gaat om het dak van een aanbouw of om de daken van meerdere grote bedrijfspanden.

HERKENNING SLIJTAGE/GEBREKEN

Het belang van een goed onderhouden dak

U wilt uw huis of pand goed onderhouden. Dit is belangrijk voor uw woon- of werkcomfort, maar ook voor de waarde van het pand. Vaak zijn het echter de zichtbare plekken die worden aangepakt tijdens het onderhoud: muren en voegen, kozijnen en ramen en deuren, om een aantal voorbeelden te noemen. Het belang van een goed onderhouden dak is echter minstens zo belangrijk. Daarvoor neemt u natuurlijk een betrouwbare dakdekker in de arm. Dama Dakbedekkingen heeft een jarenlange ervaring opgebouwd, waardoor wij u altijd van advies kunnen dienen, maar ook de nodige werkzaamheden op een professionele manier voor u kunnen uitvoeren.

De gevaren van gebrekkig onderhoud

Wij voeren alle soorten renovatiewerkzaamheden uit aan uw dak. Hoewel de werkzaamheden dus zeer verschillend zijn, kennen deze wel vaak dezelfde oorzaak, en dat is gebrekkig onderhoud. Het dak is een van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Qua veiligheid, isolatie, comfort en stevigheid.

Problemen aan uw dak zijn vaak niet direct zichtbaar. Wat was nu de laatste keer dat u op uw dak was om de boel eens goed te bekijken? Voor de meeste mensen geldt dat zij helemaal nooit op hun dak komen. Dat is niet vreemd, maar kan er wel voor zorgen dat problemen onopgemerkt blijven. Zo kunnen deze in de loop der tijd steeds serieuzer worden, totdat het ineens helemaal uit de hand loopt. Ogenschijnlijk ontstaat vanuit het niets een verstopping, lekkage, scheur of ander probleem. Met goed onderhoud had dit wellicht voorkomen kunnen worden.

GEPERFOREERDE ONDERLAAG (per)

De laatste jaren zien we bij partieel gekleefde bitumen dakbedekkingssystemen, dat de van oudsher bekende geperforeerde dakbanen nauwelijks meer worden toegepast.

Met name sinds de introductie van de Vakrichtlijn ‘Gesloten dakbedekkingssystemen’ in 2000, waarin de geperforeerde dakbaan niet meer wordt genoemd.

De dakbedekkingssystemen met geperforeerde dakbanen waren en zijn nog steeds gevoelig voor stormschade. In de praktijk blijkt dat niet altijd alle gaten van de ‘per’ volledig zijn gevuld. Met als gevolg dat het risico op afwaaien van de dakbedekking bij een sterke windbelasting toeneemt.Ook kan door de slechte hechting op de ondergrond plooivorming tot gevolg hebben. Na de evaluatie van de stormschades in de beginjaren negentig, is al snel in de vakliteratuur en ook in de Richtlijnen & Aanbevolen Constructies van VEBIDAK aangegeven dat het risicovol is om deze gebitumineerde geperforeerde glasvlies toe te passen.Dit heeft uiteindelijk in 2000 geleid tot het niet meer opnemen van geperforeerde lagen in de adviezen van dakbedekkingssystemen.

DAKBEDEKKING

BITUMEN

Voor de Nederlandse markt geldt dat het grootste deel van de platte daken met een bitumineus systeem wordt bedekt. APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen) zijn de meest gebruikte materialen. Dergelijke systemen bestaan uit plastisch materiaal, dat vervormbaar is bij hoge temperaturen. Daarnaast beschikken ze over een zeer goed hechtend vermogen.

De unieke eigenschappen van bitumen zoals duurzame waterdichtheid, uitstekende hechting en eenvoudige verwerking zijn al jaren bekend. Ongeacht de eisen die u aan uw dak of dakbedekking stelt, Dama-dakbedekkingen helpt u daar graag bij.

EPDM

Eigenschappen van EPDM dakafdichting 

  • Blijvend elastisch van -35 graden Celcius tot +120 graden Celcius
  • Ongevoelig voor UV en Ozon
  • Chemisch bestand tegen vele logen, zuren en zouten
  • Hoge elasticiteit +/- 400%
  • Wortelvast en rotbestendig
  • Zeer lange levensduur
  • Bestand tegen micro-organismen en atmosterische invloeden (zure regen)
  • EPDM – duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm

In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 30 jaar, met succes, daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaarden van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM – die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Men mag daarom stellen dat de levensduur van deze daken ruim boven de 30 jaar ligt.

BOEIDELEN

Met de kunststof boeidelen krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. Geen afbladderende verflagen, kleur- of glansverlies maar een stijlvolle afwerking. Het materiaal is bovendien ongevoelig voor schimmels, bacterieën en andere rottingprocessen. De kwaliteit is gegarandeerd door het KOMO-attest en u krijgt maar liefst 10 jaar leveranciersgarantie. Ook wat onderhoud betreft zijn kunststof boeidelen een verantwoorde keuze: schilderen is overbodig dus u verbruikt geen verf.

DAKBESCHOT

Ook voor het verwijderen en nieuw aanbrengen van een houten dakbeschot bent u bij Dama Dakbedekkingen ook aan het juiste adres.

ISOLATIE

Het beter isoleren van een casco van een gebouw is de meest kosteneffectieve maatregel. Isolatie heeft namelijk de volgende voordelen:

• De levensduur van isolatie is langer dan van de meeste technische installaties.
• Een investering in isolatie vraagt geen onderhoud.
• Een goed geïsoleerd gebouw heeft een lagere piekwarmtevraag, waardoor installaties als verwarmingsketels en leidingen kleiner gedimensioneerd kunnen worden.
• Het rendement van beter isoleren is hoger dan het rendement van isolaties.

LICHTKOEPELS

Lichtkoepels worden beoordeeld op randdetaillering, functioneren van glas en eventuele lekkages. Er zijn enkel- en dubbelwandige lichtkoepels. Geadviseerd wordt bij vervanging een dubbelwandige lichtkoepel te plaatsen.

SCHOORSTENEN

Schoorstenen zijn ook vaak een vergeten object op het dak maar kunnen indien deze niet meer goed afdichten lekkages tot gevolg hebben.
Ook hiermee zijn wij u ook graag van dienst om dit in de juiste staat te krijgen.

RENOVATIEWERKZAAMHEDEN

Vaak wordt er niet of nauwelijks omgekeken naar de staat van goten, afdichtingen en andere elementen van daken waar zink- en loodwerk een belangrijke rol spelen. Deze werken kennen doorgaans een lange levensduur, maar het is wel belangrijk dat u goed in de gaten houdt of er geen slijtage, defecten of andere problemen optreden. Wij kunnen eventuele problemen direct aan het licht brengen met een dakinspectie (gratis).

Bij het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden aan uw huis of pand, is het verstandig om extra aandacht aan het dak te besteden. Al het lood- en zinkwerk kan door ons worden vernieuwd of gerepareerd. Zo weet u zeker dat u weer jaren probleemloos voort kunt.

VEILIGHEID OP HET DAK

Elk plat dak een veilige werkplek

Bij werken op het dak bestaat het risico op valgevaar. U moet daarom altijd kunnen vertrouwen op uw veiligheidsmiddelen. Met innovatieve producten voor valbeveiliging maakt Kedge Safety Systems van elk plat dak een veilige werkplek.

Veilig aangelijnd werken op platte daken

Met Kedge Ankerpunten is veilig aangelijnd werken op platte daken mogelijk. Kedge Ankerpunten worden snel en eenvoudig bevestigd aan de dakbedekking door middel van verkleving. Het voordeel daarvan is dat er geen gaten in de dakbedekking en isolatielaag geboord hoeven te worden.

Bij de montage van het Kedge Ankerpunt blijft het dak volledig intact en worden lekkages en koudebruggen voorkomen. Een enorm voordeel dat veel ongemak en geld kan besparen.

Snel en eenvoudig aan te brengen

In het Kedge Ankerpunt is een rozet dakbedekking geklemd. Met behulp van een brander of föhn wordt de rozet op de onderliggende dakbedekking aangebracht.

De rozet dakbedekking is voorzien van een sterke polyester inlage. Bij belasting van het Kedge Ankerpunt wordt de vrijgekomen energie afgevoerd via de aanwezige dakbedekking. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de flexibiliteit, de sterkte en de massa van de dakbedekking.

Veiligheid voor alles

De Kedge Ankerpunten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Ze zijn getest onder extreem lage en hoge temperaturen en zijn getest op veroudering. Bij het gebruik van ankerpunten wordt geadviseerd de werklijn zo kort in te stellen dat de dakdekker, installateur of andere bezoeker op het dak niet over de dakrand kán vallen. Deze wijze van werken volgens de methode van gebiedsbegrenzing is altijd de veiligste vorm van aangelijnd werken op het platte dak.

Dama Dakbedekkingen is een Kedge gecertificeerd bedrijf en kan deze voor u aanbrengen.

VRAAG EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN

Wilt u weten hoe voordelig wij u van dienst kunnen zijn met al uw vormen van dakbedekking? Vraag dan direct een offerte aan. Gebruik daarvoor de knop op de website en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Heeft u een vraag of behoefte aan meer informatie? Bel of mail en wij helpen u graag verder.

huis-dama